A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Det är lite selektivt…

Jag behöver ibland ta bussen till jobbet. Ja, det är sant, fast det är ca 25-30 minuters promenad eller 12-15 minuter med cykel, tar jag av olika anledningar bussen från Furutorpsplatsen till Konserthuset. Det finns då tre bussar att välja bland; linje 5, 7 och 8.
Oftast går jag bara ner till busshållplatsen för att ta första bästa buss. Men ibland kollar jag på Skånetrafikens app i iPhone, för att se när en lämplig buss kommer. Något jag då har märkt är at appen aldrig föreslår buss nr. 5. Det är lite selektivt, att bara utesluta en buss sådär. Vad har den gjort för ont??

Fram tills denna helg åkte jag från Gröndal i Malmö till Helsingborg via Triangeln. Då ska man enligt Skånetrafikens app ta 6:ans buss Gröndal kl. 07:12 till Triangeln, sedan gå därifrån till tågstationen på Triangeln. En sträcka på ca 350 meter och med 8 minuter att gå – vilket tar ganska exakt 6 minuter eftersom det är en jättelik byggplats i vägen. Plus att man får magsår varje gång 6:an är lite försenad.
Vad appen inte föreslår, är att man ska hoppa av från 6:an på Smedjegatan, alltså före Triangeln och då bara ha 180 meter raksträcka att gå till Triangelns andra station och hela 12 minuters tidsmarginal.
Reseplaneraren på hemsidan däremot, den föreslår faktiskt att man ska hoppa av på Smedjegatan. Men att man ska åka redan 06:52 från Gröndal och ta Pågatåget 07:00, som tar en timme och stannar på varenda håla på vägen, jämfört med 07:33-tåget som tar 47 minuter och bara stannar i Lund, Landskrona och Ramlösa…

Varför är det så? Ska inte både appen och reseplaneraren jobba mot samma databas? Föreslå samma resor, eller ta hänsyn till närmaste station etc? Klura på den, Skånetrafiken!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>