A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Vad vet du, vem vet vad?

Torsdag 30 december. Nu ska jag och en vän resa till Kalmar för att fira nyår. Jag från Helsingborg, vännen från Malmö – så ska vi mötas i Lund är det tänkt. Vi är förberedda och har varit på Skånetrafiken för att få information om vilka tåg vi ska ta för att kunna samåka så mycket som möjligt och nyttja våra rabattkort!
Enligt information från Skånetrafiken ska jag, helsingborgaren, kunna köpa biljett Helsingborg – Alvesta via Lund med mitt Skånekort, den sträckan ska med rabatt kosta ca 125 kr. Sista biten ska ske med SJ (fast det är samma tåg Malmö – Kalmar hela vägen med personalbyte i Alvesta, då SJ-personal går ombord).
Sista sträckan ska kosta runt 110 kr och den ska jag kunna betala ombord på tåget. Fine.
När jag väl kommer till Knutpunkten för att köpa biljett till Alvesta på Skånetrafiken, så går det inte – jag måste köpa två separata biljetter, en för 62,4 kr (rabattpris) och en Lund – Alvesta för 125 kr! Totalt alltså 187,5 kr!
Alternativet är att åka till Alvesta via Hässleholm för… 125 kr med rabattkort.
Dessutom vägrar personen i kassan sälja SJ-biljett för Alvesta – Kalmar till mig. Nej nej, den kan inte köpas på Skånetrafiken.
Men returbiljett till Helsingborg, det kan jag köpa i Kalmar med JoJo-kort för Alvesta – Helsingborg, för det finns en Skånetrafiken-maskin där.
Jag åker tråk-tåg till Hässleholm.
Där möter jag upp vännen från Malmö efter en halvtimmes försening.
Vännens historia är nästan lika irriterande som min.
I Malmö gick det hur bra som helst att på Skånetrafiken köpa anslutningsbiljett sista biten till Kalmar. Fast den biljetten är Lessebo – Kalmar. Skånetrafiken-biljetten vännen har gäller ända till Lessebo.

Nu till det roliga.
Vårt tåg är så försenat, att hade min vän verkligen behövt byta tåg i Lessebo, så hade hon missat det tåget. För vårt tåg gick såklart hela vägen till Kalmar.
Nu till det mindre roliga.
Någon station efter Alvesta kommer konduktören fram till mig (jag hade tidigare förklarat för den nye SJ-konduktören att jag behövde biljett sista biten).
Vad kostar biljetten? 110 kr? Nä! 215 kr! Och då tar SJ inte ut något ”ombord-tillägg…”
Vi ifrågasätter priset eftersom vi har fått annan prisinformation, svaret från konduktören blir kort och koncist:
”Det är lite olika”.

Eftersom SJ har hittat på att alla tågbiljetter ska vara personliga, så kunde inte min reskamrat köpa en till mig på det snällare (mer kompetenta?) Skånetrafiken-kontoret i Malmö.
Nåväl, vi kommer till Kalmar, lite försenade och upprörda över felaktig anslutnings- och prisinformation.

För er som säger ”men man kan köpa biljett på oresundstag.se”, så kan jag säga, ja, det kan man. Men inte med de anslutningar vi ville ha… reseplaneraren på oresundstag.se föreslår en rutt, bokningsmotorn en annan…

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>