A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Undantagen som bekräftar reglen

På morgonen den 15:e oktober fick jag en trevlig överraskning.

Jag har i stort sett missat 8:ans buss, jag är 5 meter ifrån och bussen har redan lämnat hållplatsen och glidit fran ca 2 meter och vi vet ju alla att busschaufförer struntar i en om man så springer intill bussen och knackar på. Har bussen gått så finns det inte återvändo!

Inte denna. Chauffören pekar frågande på mig och jag nickar, han stannar och släpper in mig! Jag tackar och sätter mig och får nästa trevlig överraskning. Han kör lugnt och stilla, saktar in vid hållplatserna istället för att panikbromsa så det blir en trevlig färd ner till Centralen. Han var verkligen ett av de undantag till regeln att busschaufförer i Malmö är trafikfarliga busar, som jag hade skrivit om dagen innan.

Väl på tåget sätter jag mig i tyst kupé och får en bordsplats., fäller upp datorn och börjar kolla min e-post. Vem kommer då? Jo, Mattanten! Men nu är alla bordsplatserr fulla, så hon tvingas sätta sig på en gångplats utan bord tvärs över gången från mig och  ser extremt missnöjd ut, speciellt med tanke på att hon måste lägga sin matburk på golvet och varje tugga hon tar ser ut som att hon har bitit i ett surt äpple. Hon stirrar på mig tvärs över gången och jag kan inte tyda om blicken säger ”Hoppas verkligen att den där slyngeln jobbar, annars förtjänar han inte bordsplatsen!” eller ”Ska han inte ha skam i kroppen och ge mig sin plats?”

Jag läste vidare och brydde mig inte om hennes hotfulla blickar, men när vi kom till Lund blev en 2-plats ledig bakom henne, så hon flyttade kvickt, fällde ner bordet och åt sin frukost med värdighet.

Men nu har jag fått reda på vad det finns i hennes termos! Just den dagen var det choklad i alla fall…

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>