A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Konsten att gå 3 meter i en fullsatt buss med fartblind förare

Jag har kommit på en ny OS-gren: 3 meter gång i fullsatt buss i Malmö med fartblind chaufför.

Det är knappt att man kan stå upp utan att hålla i något med minst tre armar. Speciellt om man har lunchen i ena handen, det gör det hela roligare.

Igår läste jag en insändare i City om hur trafikfarliga busschaufförerna är i Malmö och jag kan bara hålla med, man har sett en och annan tant dratta på ändan när bussen gör sina classic moves, som är:

- köra upp på trottoaren och skrapa karossen (detta är för passageraranas skull, det höga ljudet väcker alla så att de inte missar sin hållplats)

- accelerar så snart börrarna stängts (bra för balansen och magmusklerna, eftersom man tar i med magmuskulaturen för att hålla sig upprätt medan man försöker ta sig till en sittplats)

- tvärbromsar precis vid hållplatsen (bra för nackmusklerna, som får ta belastningen, plus att man vaknar om man råkat somna

Skämt åsido. Det är en tuff arbetsmiljö och stressigt att ha ett tidsschema att följa, det begriper jag och alla andra som åker buss. Men någonstans kör bussarna lugnt, säkert och ger dig ett leende när du kliver ombord och inte en utskällning för att du inte har jämna pengar (20-lapp istället för 18 kr, incident imorse för en stackars medresenär).

Jag har åkt buss i många länder och kan inte påstå att jag har varit med om liknande trafikfarligt beteende som busschaufförerna i Malmö uppvisar (vissa är dock underbara, men de är kraftigt underrepresenterade). Inte ens när jag åkte s.k. ”minibusstaxi” i Kapstaden eller St. Lucia kände jag någon fara för fall eller trafikolyckor, trots att dessa minibussar körs av ungdomar med hög fart och oftast är fullsatta!

2 comments to Konsten att gå 3 meter i en fullsatt buss med fartblind förare

  • Nette

    Måste säga att busschaffisarna i HBG är väldigt trevliga o kör bra…majoriteten iallafall……finn ju alltid idoter!!

  • Mr Marabou

    Jo, jag har ju inte åkt buss i HBG på länge, så jag kan inte uttala mig om dem. Men d i Malmö… herre jösses! Men det finns undantag…

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>