A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Åkte förstaklass i smyg idag!

På vägen hem idag tog jag 17:42-tåget hem från HBG, vilket innebar byte i Lund. Det började bra, tåget lämnade stationen i tid men ett par hundra meter senare saktade vi in och föraren ropade ut att vi hade fått ett långsamt tåg framför oss, men att vi hade blivit lovade att få köra om i Landskrona. Nåja, det är väl ingen fara så jag satt och äste serier på datorn och njöt av att ha ett fungerande eluttag (på vägen upp var det ingen el).

Sakta sakta närmade vi oss Lund, dit vi till slut kom och hoppade av på spår 4, sprang ner i ”kulverten” till spår 2, för att där trängas med folk som också väntade på tåget till Malmö.

Tåget kom, tre vagnar långt. Halvfullt. På perrongen står fler väntande än platser ombord. Min första tanke var ”jag tar 18:20-tåget från spår 1″, kollade dit och såg att det var försenat till 18:26. Nope, så jag hoppar ombord, ingen plats att sitta. Tittar in i förstaklass, tre personer där.

Sätter mig ner, plockar upp datorn och bereder mig på biljettkontroll och har redan motargumenten redo ifall tågvärden vill ha betalt för att jag sitter i förstaklass. Blev smått snopen när ingen dök upp för att kolla biljetterna ens…

2 comments to Åkte förstaklass i smyg idag!

  • Nette

    Vad är ditt motargument då?????

  • Mr Marabou

    Mitt motargument är att jag har köpt biljett, tåget är överfullt och förstaklass är tomt – då ska det vara OK att sitta där utan att behöva betala extra. Har man köpt biljett och ska åka i 45 minuter, så ska man slitta stå hela vägen.
    Hel idén med en förstaklass på ett pendeltåg en arkan och befängd idé i ett samhälle där man försöker sudda ut ”klassgränserna” i det vardagliga sociala livet. Vi har fått igenom Du-reformen, varför ska det då finnas förstaklass på pendeltåg, om vi inte längre har klasser i övrigt?

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>